Zoeken

Inspirerende relatiemiddag en projectbezoek Research & Diagnostiek Centrum ADORE

Afgelopen week nodigde Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers zijn relaties uit voor een kijkje in de keuken op het project Research & Diagnostiek Centrum ADORE - Amsterdam UMC, locatie VUmc . We kijken terug op een geslaagde middag.

RDC ADORE

In de Botanische Tuin Zuidas, naast de nieuwbouw, werden de genodigden welkom geheten door Aukje Kuypers, algemeen directeur Kuijpers en Albert Bok, directeur MedicomZes. Vervolgens werd in een inspirerend sprekersprogramma door prof. dr. Geert Kazemier, grondlegger Stichting ADORE, Martijn de Visser van telier PRO en Jelle Elmendorp namens de bouwcombinatie ingegaan op het ontstaan, functie, ontwerp en realisatie van het ADORE-gebouw. 

Prof dr. Geert Kazemier: “We hebben een concept, dat heet het ADORE-concept. We willen geweldige knappe koppen samen laten werken aan nieuwe ideeën in een gebouw dat ingericht is op ontmoeting. Het wordt een broedplaats van talent en van ontdekkingen die je anders waarschijnlijk niet had gevonden omdat je niet bij elkaar over de vloer komt. Uit die gezamenlijkheid denken wij dat er dingen voort gaan komen die anders niet voortgekomen zouden zijn.”

Over RDC ADORE

In het duurzame gebouw werken straks toonaangevende kankeronderzoekers en neurowetenschappers samen, om met de meest geavanceerde technologieën en apparatuur nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten te ontwikkelen. Het gebouw wordt in de loop van 2024 opgeleverd. 

Meer weten over stichting ADORE?