Zoeken
Ontwerp

Ontwerp- & engineeringsteam

Vormgeven aan succes

Wij geloven dat het fundament van elk succesvol bouwproject begint op de tekentafel. Ontwerp is niet slechts een stap, maar een integraal onderdeel van ons bouwproces. Wij schuiven liefst zo vroeg mogelijk aan, waardoor onze ontwerpspecialisten de ruimte krijgen om maximaal bij te dragen aan een geslaagd project. Zij werken ook in de tenderfase van een project nauw samen met onze collega's om te komen tot de best uitgewerkte aanbieding. We omarmen een integrale, multidisciplinaire aanpak waarin al onze experts en specialisten zich verenigen in projectteams

team

Een team van experts

Onze ontwerpleiders, modelleurs, constructeurs en bouwkundigen zijn integraal onderdeel van onze projectteams. In de tenderfase bundelen zij krachten met kostendeskundigen en bouwtechnologen, terwijl tijdens de uitvoering nauw wordt samengewerkt met werkvoorbereiding en uitvoering. Gezamenlijk streven zij naar een efficiënt en uitvoerbaar ontwerp.

Het team spreekt de taal van de uitvoering. Haar kennis is gelijkwaardig aan die van ingenieursbureaus. Ze begrijpen de specifieke terminologie van ingenieurs en fungeren als een kennis- en expertisehub binnen onze centrale supportorganisatie. Hier kunnen teams terecht voor ondersteuning op het gebied van ontwerpmethodologie en kennis. Ons rijke reservoir aan kennis wordt verder aangevuld door een breed netwerk van ingenieursbureaus, architecten en adviseurs.

Ontwerpleiders, coördinerende constructeurs, bouwkundigen en modelleurs: een hecht team
• Zowel HBO- als universitaire achtergronden.
• Specifieke expertise in Building Pits.
• Altijd in nauwe samenwerking en voortdurende dialoog met ons uitvoeringsteam.

De kracht van onze ontwerpspecialisten
• Alle type bouwputten en funderingen
• Constructies van beton en staal en hun materiaaleigenschappen
• Het bouwbesluit
• Toetsing en detaillering op brandwerendheid, geluid, luchtdichtheid
• Constructieve veiligheid en het verzorgen van de constructieve samenhang

Maarten Baan

Samen het verschil maken!

Hun bouwkundig hart gaat sneller kloppen van grootse, bijzondere en complexe projecten. Vincent Ketting – partner bij architectenbureau EGM – en Maarten Baan – Hoofd ontwerp- en engineersafdeling bij Visser & Smit Bouw over de waarde en kracht van de samenwerking tussen adviseur en aannemer.
SRON

Nieuwbouw SRON, Leiden Bio Science Park

SRON Netherlands Institute for Space Research kreeg een nieuw onderkomen op het Leiden Bio Science Park. De realisatie van de nieuwbouw werd op basis van een Europese aanbesteding gegund aan Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers.
Maarten Baan

Maarten Baan

Hoofd Ontwerpafdeling
+31 6 50 226 940
m.baan@visserensmitbouw.nl

Meer weten over ons ontwerp- & engineeringsteam?

“Bij Visser & Smit Bouw streven we naar excellente ontwerpen en ingenieuze oplossingen die de basis leggen voor succesvolle bouwprojecten.”