Zoeken

Nieuw tijdperk voor Groningse Faculteit Rechtsgeleerdheid

Deze zomer hebben wij in samenwerking met Homij de verbouwing van de voormalige Openbare Bibliotheek tot een nieuw faculteitsgebouw voor de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Met ingang van het academisch jaar 2023-2024 heeft de volledige Faculteit Rechtsgeleerdheid nu een nieuw onderkomen, het Rölinggebouw.

Het Rölinggebouw

De transformatie

We hebben een vierde verdieping gerealiseerd en een nieuwe patio voor meer daglicht in de voorheen donkere bibliotheekruimtes. Daarnaast is er een nieuwe fietsenentree aan de zijkant gecreëerd. In het gebouw zijn een oefenrechtbank voor rechtenstudenten, diverse onderwijszalen en veel ruimte voor ontmoeting gecreëerd. Op deze manier zijn organisatie, onderwijs en onderzoek beter op elkaar afgestemd. Hierdoor ontstaat een nieuwe manier van (samen)werken en een nieuwe dynamiek tussen medewerkers en studenten op de werk- en studievloer.

Het nieuwe faculteitsgebouw is vernoemd naar prof. Bernard Röling. Hij was van 1949 tot zijn overlijden in 1985 hoogleraar strafrecht, strafvordering en criminologie aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Op 9 november wordt het gebouw officieel geopend. Een mijlpaal om naar uit te kijken!