Zoeken
Operationeel

Werken in operationeel gebied

Bouwen op het ritme van de omgeving.

Bouwen in operationeel en beperkt gebied vraagt om creatieve oplossingen. Onze specialisten realiseren toekomstbestendige utiliteits- en industriebouw. Je kunt hierbij denken aan binnenstedelijke (her)ontwikkelingen, luchthavens, academische ziekenhuizen, energiecentrales of industriële plants.

1. Binnenstedelijk bouwen

Juist in binnenstedelijk gebied is bouwsnelheid een succesfactor. Het betekent lagere bouwplaatskosten en kortere overlast voor de omgeving. Wanneer een gebouw sneller klaar is, levert het eerder rendement op voor de opdrachtgever.

Logistieke uitdagingen
Binnenstedelijk bouwen vraag om een strakke en beheerste bouwlogistiek in combinatie met zorgvuldig omgevingsmanagement. Elk project met omgeving kent zijn bijzonderheden qua ruimte op de bouwlocatie, beperkte toegangswegen en logistieke stromen.

Dit vereist een gedetailleerd plan van aanpak met een grondige project-, proces- en risicoanalyse. Optimale veiligheid, proactief communiceren en hinder beperkende maatregelen dragen bij aan een soepel verloop en tijdige oplevering.

lighthouse

Lighthouse, Hoogste woontoren van Eindhoven

Uitgelicht project | Samen met Stam + De Koning Bouw realiseren wij de hoogste woontoren van Eindhoven: Lighthouse. Deze 109 meter tellende toren wordt door ons gebouwd pal naast het kenmerkende Klokgebouw. De oplevering staat gepland medio 2025.

Meer over dit iconische project

2. Industrieel bouwen

Wij hebben ons toegelegd op het realiseren van industriële projecten, zowel in 'greenfield' als 'brownfield' omgevingen. Of het nu gaat om onderhoud of grootschalige nieuwbouw. Visser & Smit Bouw heeft de expertise en ervaring om de meest uitdagende en complexe projecten, op zowel technisch als planningsgebied, met succes te volbrengen.

We werken veilig, of we werken niet!
Bij Visser & Smit Bouw staat veiligheid centraal. Elke dag opnieuw. Ons voornaamste doel is het voorkomen van ongevallen. Het welzijn van onze medewerkers, klanten, partners en alle andere belanghebbenden is de drijvende kracht achter ons succes.

Meer over ons veiligheidsbeleid
team

Bouwteam Inholland

‘Safety first’ op bouwplaats Inholland – Amsterdam

Zodra je het bouwterrein oprijdt in de Sluisbuurt van Amsterdam, zie je al snel de Visser & Smit Bouw kranen en de uitbundig met graffiti beschilderde bouwkeet staan. Het is niet te missen, hier komt het nieuwe Inholland onderwijsgebouw. Eenmaal in de bouwkeet biedt de raampartij een panoramisch uitzicht op de bouwwerkzaamheden. Een prima plek voor Birgit Maathuis en haar projectteam.

Lees het artikel

3. Bouwen aan ziekenhuizen en zorginstellingen

Het is de jarenlange ervaring binnen ziekenhuizen en zorginstellingen die ons tot specialist maakt. Wij begrijpen de complexe omgeving waarin de gezondheidszorg opereert. Elk project kent zijn unieke uitdagingen. Bij Visser & Smit Bouw en MedicomZes staan de belangen van de patiënt altijd voorop.

Logistieke uitdagingen overwinnen
Eigenlijk houden onze collega’s van complexe vraagstukken. Hoe voer je een project succesvol uit terwijl de klant door kan draaien? Hier komen vaak logistieke huzarenstukjes bij kijken. Tijdens onze werkzaamheden blijven ambulances aanrijden en landen traumahelikopers veilig.

Onze focus ligt op optimale veiligheid, proactieve communicatie en effectieve hinderbeperkende maatregelen. Dit garandeert een vlekkeloos verloop van het proces en een tijdige oplevering zonder restpunten. 

Lees alles over MedicomZes
VUmc

Renovatie 'De Brug' Amsterdam UMC – locatie VUmc

Uitgelicht project | Bouwcombinatie MedicomZes/Croonwolter&dros voeren in opdracht van het Amsterdam UMC de renovatie uit van het gebouwdeel 'De Brug'. Deze is gesitueerd tussen het ziekenhuis en de polikliniek en ligt boven de Boelelaan.

Meer over dit project