Zoeken
08_MG_6963.jpg

Vervangende nieuwbouw Intensive en Medium Care Volwassenen

Op de zevende verdieping van het VU medisch centrum in Amsterdam zijn nieuwe Intensive Care en Medium Care units gebouwd. Het doel van de verbouwing; een afdeling creëren met meer bedden en die aan de nieuwste technische eisen voldoet.

Het project

Bouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd voor:

  • Vier Intensive Care units, die bestaan uit twee- en eenpersoons- en isoleerkamers, die plaats bieden aan 32 bedden
  • Een Medium Care unit met twaalf bedden, verspreid over twee- en driepersoonskamers en een isoleerkamer
  • Ondersteunende ruimten voor staf en bezoekers, verdeeld over verschillende units. Deze units zijn voorzien van de nieuwste technieken, wanden, plafonds, wand- en vloerafwerking, kozijnen, puien en inrichting.


Operationele omgeving

De nieuwe afdeling op de zevende verdieping is ingericht met verschillende kleuren en materialen en heeft veel daglicht. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in een operationele omgeving, waarbij naast geluid- en stofwerende voorzieningen, transport- en logistieke aspecten, ook aangepaste werktijden noodzakelijk waren. Ook diende rekening gehouden te worden met de nabijgelegen landingsplaats voor de traumahelikopter. Kennis en ervaring op het gebied van bouwmethodiek, planning, kostendeskundigheid en detaillering werd vroegtijdig ingebracht. Vanwege beperkte ruimte om patiënten elders in het ziekenhuis onder te brengen, is de verbouwing van de zevende verdieping in drie fasen uitgevoerd. Gelijktijdig met deze werkzaamheden is de dakopbouw-techniekruimte op de tiende verdieping uitgebreid. Hierdoor is zoveel mogelijk ruimte voor de patiënten gecreëerd.