Zoeken
RTH airtside

Uitbreiding en verbouwing terminal/vertrekhal RTHA

Passagiersbeleving centraal

Eind 2020 heeft Rotterdam The Hague Airport een nieuwe vertrekhal in gebruik genomen. De aantrekkelijke en comfortabele hal biedt meer ruimte en heeft de juiste uitstraling. Visser & Smit Bouw heeft de uitbreiding en verbouwing van de terminal/vertrekhal gerealiseerd. Het project is in samenwerking met technisch dienstverlener ENGIE uitgevoerd. De bestaande terminal is aan de platformzijde over de volledige lengte van 100 meter met 10 meter uitgebreid. In de eerste fase van het project is het nieuwe Security Filter aangepakt. Vervolgens is de gehele uitbreiding van 3.400 m2 gerealiseerd. Tijdens het project is de operatie van Rotterdam The Hague Airport ongehinderd doorgegaan.

Foto’s exterieur en gate: Koen Laureij
Foto security filter: Rotterdam The Hague Airport
Foto’s exterieur avond en gatedeuren: Moen & Van Oosten Architecten

Passagierbeleving

De kracht van Rotterdam The Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen. Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen en de ultieme passagiersbeleving te blijven voldoen, was het van belang om te verbouwen. Hiermee werden drie belangrijke knelpunten in de oude terminal opgelost, namelijk de capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de gateruimte achter de veiligheidscontrole.

Duurzaam

Het ontwerp van de nieuwe terminal is van Henk Moen van Moen & van Oosten Architecten uit Rotterdam. In het ontwerp is rekening gehouden met licht, met de zakelijke en warme uitstraling, maar ook met duurzaamheid van de luchthaven. In het kader van duurzaamheid is het dak bedekt met mos sedum, wat voor een goede isolatie zorgt.