Zoeken
Slotervaart Centrum voor Zorg ai

Transformatie Het Slotervaart

Na een bouwteamfase van circa een half jaar, waarin de bouwcombinatie samen met adviseurs en opdrachtgever het ontwerp nader hebben uitgewerkt, vond in juli 2021 de ondertekening plaats van de aannemingsovereenkomst tussen Centrum voor Zorg (een Zadelhoff onderneming) en bouwcombinatie MedicomZes - Homij (beide VolkerWessels ondernemingen) met Zadelhoff B.V. voor de transformatie Het Slotervaart.

Over het project

Het project betrof de grootschalige renovatie van het zogenaamde kruisgebouw. Het kruisgebouw telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO. Het gebouw uit de zeventiger jaren was sterk verouderd. Behalve het constructieve casco, dat bleef staan, zijn alle bouwkundige onderdelen en installaties volledig vernieuwd.

Na de renovatie is het getransformeerde gebouw energiezuinig en weer helemaal toekomstbestendig. Het Slotervaart biedt straks onderdak aan diverse ‘cure en care’ functies. De renovatie vindt plaats in een operationeel gebouw, waarin de huidige huurders blijven zitten.