Zoeken
hollandboulevardrijkshr.jpg

Rijksmuseum Holland Boulevard

Op de Holland Boulevard in het E-F gebied van Schiphol bouwde Visser & Smit Bouw een dependance van het Rijksmuseum. Het betrof de bouwkundige werkzaamheden en casco voorzieningen voor een tentoonstellingsruimte voor een wisselende collectie met schilderijen uit het Rijksmuseum en een museumwinkel voor de verkoop van cadeaus en souvenirs. De werkzaamheden vielen binnen het asset management contract van Visser & Smit Bouw met Amsterdam Schiphol Airport. 

Glazen blikvanger

10.000 glaspanelen vormen de gebogen binnen wanden van het glaspaviljoen voor het Rijksmuseum. De tentoonstellingsruimte en winkel zijn de glazen kern en vormen samen met de glaswanden een semi-transparant glasobject waardoor de reizigers kunnen wandelen en genieten van de Hollandse kunstschatten van het museum. De uitwerking van de glazen wanden is in een nauwe samenwerking tussen VolkerWessels Bouw Schiphol en specialist Herman glas tot stand gekomen. Samen met hen ontwikkelden we de speciale glaslamellen voor deze bijzondere dependance van het Rijksmuseum.

24/7 operationeel

Het project is uitgevoerd in een 24/7 operationele omgeving. Om dat mogelijk te maken hebben we een uitgekiend stofschottenplan uitgewerkt en bepaalde risicovolle werkzaamheden in de nacht uitgevoerd. Tijdens dit project is ook gebruik gemaakt van een nieuwe afvalscheidingsmethode die het ons mogelijk heeft gemaakt om 90% van het restafval te kunnen recyclen.