Zoeken
VUmc RDC buitenzijde 2 a.i. atelier PRO architecten.jpg

Nieuwbouw Research en Diagnostiek Centrum ADORE

Amsterdam UMC, locatie VUmc

Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers realiseert de Nieuwbouw Research en Diagnostiek Centrum ADORE en Atrium, Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Over het project

Het RDC ADORE biedt straks ruimte aan researchlaboratoria voor onderzoeksgroepen van Amsterdam UMC op het gebied van oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek. Ook de diagnostische laboratoria van Humane Genetica en een deel van de diagnostische laboratoria van Pathologie worden er gehuisvest.

Het nieuwe gebouw komt te staan naast het Imaging Center Amsterdam UMC. Via een groot Atrium worden de gebouwen met elkaar verbonden. Op termijn zal ook de nieuwe tuin toegankelijk zijn vanuit het Atrium. Het vijf verdiepingen hoge hightech gebouw van circa 22.800 m2 bestaat voornamelijk uit een Cleanroom, MLII-laboratoria en kantoren. De laboratoria zijn onder meer geschikt voor het veilig werken met genetisch gemodificeerde bacteriën en virussen.

Over ADORE

RDC ADORE maakt onderdeel uit van het ADORE-concept. ADORE staat voor Amsterdam Oncology and Neuroscience Research. Binnen dit concept gaan onderzoekers van de verwante onderzoekdisciplines oncologie en neurologie samenwerken en worden voorzieningen gedeeld. Het doel is om samen over grenzen van aandoeningen, rollen en specialismen heen te kijken en zo nieuwe behandelingen tegen kanker en hersenziekten te ontwikkelen.

Meer weten over ADORE? Lees hier
Bekijk video

Video hoogste punt

Op 22 juni 2023 vierden we het hoogste punt van Research & Diagnostiek Centrum ADORE.