Zoeken
1859906_hoofdfoto.jpg

Nieuw Universiteitsgebouw VU Amsterdam

Onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven komen samen. In het Nieuwe Universiteitsgebouw komen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen. Studenten en medewerkers van met name de bèta wetenschappen gaan hier werken en onderzoek doen. Het project wordt gerealiseerd op het terrein van de VU aan de De Boelelaan in Amsterdam-Zuid, wat wordt begrensd door het OZW-gebouw, het Energiecentrum en het Transitorium. De Zuidas is een dynamisch gebied waar veel mensen wonen, werken, studeren en sporten. Het binnenstedelijke gebied is van economisch belang en dat gaat gepaard met uitdagingen, zoals een aanzienlijke verkeersdrukte van bestemmings- en passerend verkeer in alle denkbare vormen; van openbaar vervoer, autoverkeer en fietsers tot voetgangers.

Een waaier aan mogelijkheden

Het hart van het Nieuwe Universiteitsgebouw vormt het atrium. Een levendige plek waar plaats is voor horecagelegenheden en andere voorzieningen zoals winkels. De onderwijsruimten zijn ook geschikt als theater- en filmzalen.

Het Nieuwe Universiteitsgebouw is aan de campuskant zeven verdiepingen hoog en aan de De Boelelaan telt het twaalf verdiepingen. In totaal omvat het gebouw ca. 31.000 m² bovengronds. De 3-laagse ondergrondse parkeergarage heeft ca. 24.000 m² ter beschikking voor 600 parkeerplaatsen en 1.300 fietsen.

Inbouwpakket

Na de casco oplevering in 2018 heeft bouwcombinatie Campusplein, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, de opdracht verworven voor afbouw in het pand (binnenwanden, vloerafwerkingen, het plaatsen van pantry's en balies e.d.). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser & Smit Bouw.