Zoeken
Voorkeursfoto klant.jpg

New Lab PRA Health Sciences

Het oude laboratorium van PRA Health Sciences aan de Westenbrink in Assen was te klein en voldeed niet meer aan de huidige wensen en eisen. Om deze redenen is het oude laboratorium verruild voor een up-to-date laboratorium, op een prominente zichtlocatie aan de A28. In opdracht van Kondor Wessels Projecten heeft Visser & Smit Bouw het Design & Construct van het kantoorgebouw met bioanalytische labfunctie gerealiseerd.

Bioanalystisch laboratorium

Het laboratorium kent totaal 3 bouwlagen met een flexibel plattegrond waardoor het mogelijk is om deze in de toekomst aan te passen. Naast de kantine op de 1e verdieping bevindt zich het dakterras met uitzicht over de aangrenzende vijver. Een deel van het gebouw (noordoostzijde) bevindt zich boven een bestaande vijver. Om de nieuwbouw mogelijk te maken is dit gedeelte tijdens de bouwfase gedempt.

 

Naast standaard laboratoria herbergt het laboratorium ook een isotopen laboratorium en een ML I en ML II laboratorium. Er worden strenge eisen gesteld aan het gebruik van deze ruimten en daarmee ook aan de bouw van deze ruimten. Het laboratorium beschikt over de modernste apparatuur voor 'kleine en grote moleculen' bioanalyse en garandeert een optimale efficiëntie voor bioanalytische processen.

Onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen

Huurder PRA Health Sciences (PRA) is een onafhankelijke internationale Contract Research Organisatie (CRO). PRA Health Sciences houdt zich bezig, in opdracht van internationale farmaceutische en biotechnologische ondernemingen op commerciële basis onderzoek, naar de werking van nieuwe geneesmiddelen bij mensen.