Zoeken
03. Level - Anton van Daal.jpg

Multifunctioneel Centrum Level

Het gebouw Level is een herkenbaar baken in Leiden en een plek van ontmoeten, werken, ontspannen en winkelen. Door de ligging in de binnenstad, op het knooppunt van verschillende routes, is het gebouw met zijn voorzieningen gemakkelijk te herkennen en te bereiken.

Het project

Level Leiden huisvest een aantal gebruikers met uitlopende functies. Het in totaal circa 51.000 m2 grote gebouw huisvest onderwijsruimten, kantoren, een zorghotel, een commercieel hotel en wellness, commerciële ruimten, verkeersruimten, een ondergrondse fietsenstalling en parkeergarage voor 350 auto's. Later in het bouwproces werd er ook nog een zwembad ingebouwd. Deze karakteristieken maakte het tot een mooie uitdaging voor ons. Daarbij is het leuk om te weten dat er in totaal 29.000 m3 aan beton werd gebruikt.

Binnenstedelijke complexiteit

Het werk lag in de binnenstad van Leiden tussen het Station Leiden Centraal en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), met het Poortgebouw op korte afstand. Zo was het bouwterrein enerzijds ingeklemd door een spoorlichaam met een tunnel en een stationsgebouw, anderzijds door een busbaan. Ook het voet-, fiets- en busverkeer in het stationsgebied waren een logistieke uitdaging.