Zoeken
02.jpg

Metamorfose Emma Kinderziekenhuis AMC

Het Emma Kinderziekenhuis, gesitueerd op de bovenste verdieping van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, onderging een drastische transformatie.

Over het project

MedicomZes voerde alle bouwkundige werkzaamheden uit en coördineert nevenaannemers en derden. In totaal besloeg de opdracht 11.000 m2. Het project is in fasen uitgevoerd waarbij de laatste oplevering plaatsvond in 2015. 

Fase 1: afdelingen Zuigelingen en Staf
Fase 2: afdelingen Kinderoncologie en Grote Kinderen en De Parade 
Fase 3: afdeling Tieners
Fase 4: afdelingen Intensive Care Kinderen en Kinderchirurgie
Fase 5: Algemene voorzieningen

Tijdens de werkzaamheden mocht het ziekenhuis geen hinder ondervinden.

De metamorfose

Het  ziekenhuis kreeg een compleet nieuwe uitstraling met de laatste technische snufjes. Zeer jonge kinderen mogen tijdens de ziekenhuisopname geen schade in hun ontwikkeling oplopen, ook als ze langdurig worden verpleegd met een ernstige of chronische ziekte. In het nieuwe ziekenhuis werden daarom volop verblijfruimtes voor ouders, ontmoetingsmogelijkheden voor vriendjes, moderne communicatiemiddelen en zelfs een bioscoop gebouwd. Een verfijnd kleurensysteem onderscheidt de afdelingen van elkaar. Kunstenaars van over de hele wereld zijn gevraagd illustraties te ontwerpen. Ter voorbereiding werden medewerkers van het architectenbureau een paar dagen opgenomen in het ziekenhuis, om te ervaren hoe het is als je op de ‘intensive care' of in verband met besmettingsgevaar ‘in isolatie' ligt.