Zoeken
10.JPG

Kantoorgebouw Le Carrefour

Design & Construct van een kantoorgebouw inclusief een tweelaagse ondergrondse parkeergarage voor circa 350 auto's. 

Efficiënt grondgebruik op een drukke locatie

In 2010 hebben we het kantoorgebouw gebouwd met een driedubbel grondgebruik van de locatie. Door een speciale draagconstructie konden we de kavel optimaal gebruiken.

Het kantoorgebouw staat in Leiden tussen een drukke spoorweg Amsterdam-Leiden en belangrijke verkeersroute. Dit zorgde voor een krappe en lastig te bebouwen locatie. Er is gebruik gemaakt van twaalf boomconstructies, hierdoor gaat de openbare weg onder het gebouw door. Het gebouw telt 10 verdiepingen boven de grond, goed voor 35.000 m² aan kantoor. De parkinggarage heeft een oppervlakte van 10.500 m² met 350 parkeerplaatsen.

Oog voor detail

Net zoals de constructie is de gevel een hoogstandje, deze is opgetrokken uit aluminium waartussen glasvlakken en gekleurde panelen zijn geplaatst. Het gebruikte kleurpalet van gele, rode en blauwe panelen verwijst naar Theo van Doesburg. Deze kunstenaar heeft in Leiden kunstbeweging De Stijl opgericht.

Naast de realisatie van de nieuwbouw waren wij ook verantwoordelijk voor ruim 30.000 m2 afbouw. Zoals de vaste inrichting (binnenwanden), (computer)vloeren, vloerafwerking, bedrijfsrestaurant en keuken, kantoormeubilair etc.