Zoeken

The future is AIR!

De transformatie van een voormalig warenhuis

In opdracht van de eigenaars Angelo Gordon, Schröders en NEOO transformeren wij de voormalige Huson's Bay/ V&D, gelegen aan de kop van de koopgoot in Rotterdam tot 'AIR', een duurzaam mixed-use gebouw. 

Duurzaam, naar buiten gericht en transparant

Het gebouw wordt getransformeerd van warenhuis naar een naar buiten gericht, zeer duurzaam, mixed-use gebouw met BREEAM Excellent en WELL Gold certificering, bestaande uit 2 verdiepingen met verschillende winkels waaronder Jumbo, C&A en een publieke fietsenstalling. Op de bovenste vijf lagen komen ruime kantoren met grote vloervelden en hoge verdiepingshoogte onder de naam AIR offices. Voor deze nieuwe kantoorfunctie wordt ook de bestaande ronde dakopbouw verwijderd en het gebouw met drie nieuwe bouwlagen inclusief parkeerdak en dakpaviljoen opgetopt. Het totaal bruto vloeroppervlak na herontwikkeling bedraagt ca. 36.000 m2 bvo.

Over het project

De herontwikkeling is een complexe binnenstedelijke opgave met uitdagingen op het gebied van renovatie, bouwlogistiek en flexibiliteit in verhuur. Na een periode van bouwteamfase en bouwvoorbereiding is de aannemingsovereenkomst getekend met Visser & Smit Bouw. Wij zijn verantwoordelijk voor het bouwkundige perceel en de uitvoeringscoördinatie voor de separaat gecontracteerde installatie aannemers. De uitvoering is inmiddels gestart en naar verwachting wordt het project in het najaar van 2023 opgeleverd.

Meer weten over AIR-offices? Lees hier