Zoeken
01. BES (achterkant).JPG

Battery Exchange Stations, RWG Rotterdam

Op Maasvlakte 2 zijn twee identieke Battery Exchange Stations (BES) en een X-Ray gebouw gerealiseerd voor de nieuwe containerterminal van Rotterdam World Gateway (RWG).

Oplaad stations

Op de containerterminal rijden Automated Guided Vehicles (AGV’s) om de containers op de terminal te vervoeren. Deze onbemande AGV’s zijn elektrisch aangedreven. Om te zorgen dat deze AGV’s opgeladen zijn en operationeel blijven worden ze opgeladen in de Battery Exchange Stations (BES) gebouwen. Deze BES-gebouwen zijn door ons gerealiseerd. In de BES-gebouwen worden de accu’s voor de AGV’s opgeladen en geheel automatisch uitgewisseld (circa 600 ton accu opslag per BES).

Douane containerscangebouw

Daarnaast hebben we het X-Ray containerscangebouw gebouwd voor de douane. Hier zullen AGV’s met container automatisch gestuurd doorheen rijden en de inhoud van de containers wordt door middel van röntgen gescand op de aanwezigheid van drugs en andere verboden zaken.

Rotterdam World Gateway

RWG is een internationaal consortium dat bestaat uit terminaloperator DP World en vier wereldwijd opererende rederijen: APL, MOL, HMM en CMA CGM. De containerterminal van Rotterdam World Gateway B.V. (RWG) zorgt op Maasvlakte 2 voor een zo efficiënt mogelijke op- en overslag van containers uit de hele wereld naar consumenten en industrieën in Europa.