Utrecht, Parkeergarage Jaarbeursplein - Visser & Smit Bouw
HomeProjecten Parkeergarage Jaarbeursplein

Parkeergarage Jaarbeursplein

Utrecht

Aan de westkant van Utrecht Centraal wordt het Jaarbeursplein vernieuwd en daaronder een ondergrondse parkeergarage gebouwd. Dit wordt door de combinatie van woningen, kantoren, horeca, winkels en entertainment een veel levendiger plein dan het nu is. De nieuwe ondergrondse parkeergarage biedt straks ruimte aan maximaal 800 auto's voor reizigers, winkelend publiek, gasten van het NH-hotel en werknemers van de kantoren op en rondom het Jaarbeursplein.

 

Omgeving nauw betrokken

Bijzonder aan dit gunningstraject is dat bewoners en bedrijven uit de omgeving een rol hadden in het proces. Zij hebben wensenlijsten over het gebouw en over de omgang met de omgeving opgesteld. De drie partijen is gevraagd deze wensen zo goed mogelijk te verwerken. En waar dit niet mogelijk was, toe te lichten waarom dit niet gedaan is. 

De Bouwcombinatie Jaarbeursplein, bestaand uit de VolkerWessels bedrijven Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw, hebben van gemeente Utrecht de opdracht gekregen voor de voorbereiding en de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het Jaarbeursplein. De inschrijving is als beste naar voren gekomen uit een uitgebreid selectieproces van meerdere partijen.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Utrecht
 • Opdrachtgever
  Gemeente Utrecht
 • Status
  In uitvoering
 • Contractvorm
  Engineering & Construct
 • Uitvoering
  Bouwcombinatie Jaarbeursplein
 • Projectcategorieën
  (complexe) Utiliteitsbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Contractondertekening Parkeergarage Jaarbeursplein

Algemeen

Op woensdag 11 november 2015 heeft de officiële contractondertekening van Parkeergarage Jaarbeursplein plaatsgevonden in...

Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw bouwen parkeergarage Jaarbeursplein...

Algemeen

VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw hebben de opdracht gekregen voor de...

+