icon-arrow-right
HomeProjecten Uitbreiding nieuwbouw OT-gebouw Schiphol (thuisbasis sneeuwvloot)

Uitbreiding nieuwbouw OT-gebouw Schiphol (thuisbasis sneeuwvloot)

Amsterdam Airport Schiphol (Schiphol)

VolkerWessels Bouw Schiphol bouwde op Schiphol een nieuw OT-gebouw, de thuisbasis van de sneeuwvloot. De nieuwbouw, ten noorden van de terminal, langs de A4, betrof een uitbreiding van de huisvesting voor het zogenaamde aanklikmaterieel van de sneeuwvloot: sneeuwschuivers en -borstels, zoutwagens, strooiers etc. Het gebouw van ca. 860 m2 bvo, 6 meter hoog, met 6 overheaddeuren, biedt plaats aan de sneeuwvloot van Schiphol, een nieuwe wasstraat, opslag en overige ruimtes.

Project

Het project bestond uit bouwkundige, civiel technische en installatietechnische werkzaamheden. VolkerWessels Bouw Schiphol was verantwoordelijk voor het aanbrengen van de bouwkundige voorzieningen en coördinatie van nevenaannemers Heijmans, ENGIE en BAM. Daarnaast werkte VolkerWessels Bouw Schiphol het Voorlopig Ontwerp, dat door Benthem Crouwel Architects is ontwikkeld, in BIM integraal uit tot Uitvoeringsgereed ontwerp.

 

De ervaring die we hebben opgedaan bij het vervaardigen van het integrale ontwerp voor het nieuwe Veiligheidstrainingscentrum op Schiphol, komt daarbij goed van pas.

Ambitieuze uitvoeringsplanning

De uitvoeringsplanning was ambitieus, omdat de nieuwbouw vóór het nieuwe winterseizoen gereed moest zijn. Om dit te realiseren hebben we met onze partners, opdrachtgever en nevenaannemers planningsoptimalisaties gezocht en gevonden in een gezamenlijke Lean planningssessie. De uitvoeringsperiode hebben we daarmee aanzienlijk kunnen verkorten.

 

Opdrachtgever Schiphol voerde tijdens de realisatie van het nieuwe OT-gebouw tevens grondsanerings- en terreinwerkzaamheden uit.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Amsterdam Airport Schiphol (Schiphol)
 • Opdrachtgever
  Schiphol Group
 • Status
  Opgeleverd
 • Contractvorm
  Bouwteam
 • Projectcategorieën
  Luchtvaart
+