icon-arrow-right
HomeProjecten Herinrichting Plein 1944

Herinrichting Plein 1944

Nijmegen

De herinrichting van Plein 44 in Nijmegen tot een gezellige ontmoetingsplek.

Kiezen voor kwaliteit

In 2002 werd door de Gemeente Nijmegen besloten om het Plein 1944 nieuw leven in te blazen. Tijdens een referendum koos een meerderheid van de bewoners voor het plan "Een plein voor iedereen". Dit plan werd ontworpen door Soeters Van Eldonk Ponec Architecten, en Buro Lubbers. ING Real Estate was de ontwikkelaar en opdrachtgever.

Huisvesting van meerdere functies

In 2010 zijn wij begonnen met de bouw van appartementen, ondergrondse parkeergarage, fietsenstalling, en winkels en horecaruimten. Plein 1944 werd verbouwd tot een gezellige ontmoetingsplek en woonomgeving. De drie nieuwe woongebouwen huisvesten 134 appartementen, de parking heeft plaats voor 418 auto’s, en er kunnen 1200 fietsen worden gestald in de fietsenkelder. Horeca en winkels hebben 12.000 m2 tot hun beschikking.

Winkelgebied

Het project past bij ons omdat het werk zich bevond op een logistiek complexe en moeilijke binnenstedelijke locatie, waar omgevingsmanagement cruciaal was. Het betrof een autovrije winkelzone, en er moest dus rekening gehouden worden met het winkelend publiek aan alle zijden van het werk. Ook moest er rekening worden gehouden met zwaar expeditieverkeer naar winkels zoals V&D en Hema.

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Nijmegen
 • Opdrachtgever
  ING Vastgoed Ontwikkeling BV
 • Status
  Opgeleverd
 • Contract
  Bestek & Tekeningen
 • Uitvoering
  Bouwcombinatie Plein 1944, Visser & Smit Bouw en Veluwezoom Verkerk
 • Architect
  Soeters Van Eldonk architecten i.s.m. landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerpbureau Buro Lubbers.
 • Adviseurs
  JVZ Raadgevend Ingenieursbureau / Techniplan Adviseurs / Peutz bv / bbn Adviseurs
 • Projectcategorieën
  (complexe) Utiliteitsbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Plein 1944 Nijmegen bereikt 'hoogste punt'

Op 27 februari 2013 vierden wij het hoogste punt van de herontwikkeling van Plein 1944 in Nijmegen. Ontwikkelaar ING Real...

+