icon-arrow-right
HomeProjecten Universiteitsgebouw VU Campus, Amsterdam

Universiteitsgebouw VU Campus, Amsterdam

Amsterdam

's Avonds een film kijken in de collegezaal van overdag: dat kan in het multifunctionele Nieuwe Universiteitsgebouw van de VU Amsterdam.

De plek waar onderwijs, wetenschap, en bedrijfsleven samenkomen

In het Nieuwe Universiteitsgebouw komen onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven samen. Het project wordt gerealiseerd op het terrein van de VU aan de De Boelelaan in Amsterdam-Zuid. De Zuidas is een gebied waar veel mensen wonen, werken, studeren en sporten. Het is een fantastisch binnenstedelijk gebied van economisch belang met de uitdagingen die daarmee gepaard gaan, zoals een aanzienlijke verkeersdrukte van bestemmings- en passerend verkeer in alle denkbare vormen; van openbaar vervoer, autoverkeer en fietsers tot voetgangers.

 

Een waaier aan mogelijkheden

Naast een fantastische studeer- en werkplek heeft het gebouw een atrium op de begane grond wat een levendige plek zal worden. Er is plaats voor horecagelegenheden en andere voorzieningen zoals winkels. De onderwijsruimten kunnen ook worden gebruikt als theater- en filmzalen, ’s avonds kan er een film worden gedraaid in de collegezaal van morgen.

 

Het Nieuwe Universiteitsgebouw is aan de campuskant zeven verdiepingen hoog en aan de De Boelelaan telt het twaalf verdiepingen. In totaal omvat het gebouw ca. 31.000 m² bovengronds. De 3-laagse ondergrondse parkeergarage heeft ca. 24.000 m² ter beschikking voor 600 parkeerplaatsen, en 1.300 fietsen.

Inbouwpakket

Na de casco oplevering heeft de bouwcombinatie de opdracht verworven voor afbouw in het pand (binnenwanden, vloerafwerkingen, het plaatsen van pantry's en balies e.d.). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser & Smit Bouw.

Vooralsnog bestaat dit uit het inbouwpakket voor 'kantoor en onderwijs' dat inmiddels is opgeleverd en een tweede fase betreft 'college- en theaterzalen' die  momenteel onderhanden is.

 

 

 

Feiten & cijfers

 • Plaats
  Amsterdam
 • Status
  In uitvoering
 • Opdrachtgever
  Stichting VU-VUMC
 • Bouwdirectie
  Arcadis
 • Architect
  Team V
 • Constructeur
  ABT
 • Uitvoering
  Visser & Smit Bouw / Boele & van Eesteren
 • Projectcategorieën
  (complexe) Utiliteitsbouw

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws

Timelapse Nieuw Universiteitsgebouw VU Amsterdam

Bouwcombinatie Campusplein (Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw) heeft recent het Nieuwe...

+