icon-arrow-right
HomeNieuws MedicomZes en HOMIJ Technische Installaties tekenen bouwteamovereenkomst voor transformatie voormalig Slotervaartziekenhuis in Amsterdam

MedicomZes en HOMIJ Technische Installaties tekenen bouwteamovereenkomst voor transformatie voormalig Slotervaartziekenhuis in Amsterdam

Algemeen

Zadelhoff B.V. en bouwcombinatie MedicomZes - HOMIJ Technische Installaties (beide VolkerWessels ondernemingen) hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de transformatie van het voormalige Slotervaartziekenhuis naar Centrum voor Zorg (CVZ) Slotervaart.

Foto Milan Hofmans kleiner.jpg
Foto: Milan Hofmans

In de komende maanden zal het ontwerp in bouwteam met betrokken partners Dev_real estate, Inbo Architecten, Bouwadviesbureau Strackee, Adviesbureau DWA, Altavilla en Basalt bouwadvies verder worden uitgewerkt. Het is de verwachting dat in het tweede kwartaal van 2021 het Technisch Ontwerp wordt afgerond.

 

Over het project

Het project betreft een transformatie van het voormalige Slotervaartziekenhuis naar een nieuw Centrum voor Zorg (CVZ) Slotervaart en ten behoeve hiervan wordt het zgn. Kruisgebouw gerenoveerd. Het pand telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO. In de benedenbouw zullen huurders met diagnostische functies, 1e en 1,5 lijns zorgpartijen, alsmede specialistische zorg onder leiding van Amsterdamse ziekenhuizen komen. De algemene ruimtes worden opnieuw ingericht.

 

 

Nieuws

Meer nieuws

Bouwcombinatie MedicomZes - HOMIJ tekent aannemingsovereenkomst voor renovatie...

Het voormalig ziekenhuis in Amsterdam gaat Slotervaart Centrum voor Zorg heten en krijgt een nieuwe maatschappelijke...

+