Zoeken

Visser & Smit Bouw wint Best Practice Publieksprijs van Bewuste Bouwers

De Best Practice Publieksprijs 2020 gaat naar het project Inbouwpakket Nieuw Universiteitsgebouw VU Amsterdam. Daar werd gebruik gemaakt van een verhoogde vloer, waardoor het makkelijker en veiliger is aan de plafondinstallaties te werken. Afgelopen jaar zijn totaal 21 Best Practices gekenmerkt. Een Best Practice is een slimme oplossing voor een praktische uitdaging en niet eerder gezien bij Bewuste Bouwers. De winnende Best Practice is door het publiek het meest innovatief en inspirerend bevonden.

Foto van BB_3.jpeg

Verhoogde vloer

Onder de steigers van de verhoogde vloer in het Nieuwe Universiteitsgebouw zijn tribunes getimmerd, om de partijen die aan het plafond werken bij elkaar te brengen. Groot voordeel van deze constructie, is dat dat de zaal op steigerniveau bereikbaar is via een toegangsdeur; dit scheelt klimmen. Een slimme manier van veilig en efficiënt werken.

21 Best Practices

Afgelopen jaar zijn totaal 21 Best Practices gekenmerkt. Deze Best Practice heeft met 11,9% van de stemmen de Publieksprijs gewonnen. Ook de drie Best Presterende Bouwprojecten van 2020 zijn gisteren bekend gemaakt. Lees alles over de uitreikingen in bijgevoegd mediabericht of via deze link.

Inbouwpakket

Na de casco oplevering in 2018 heeft bouwcombinatie Campusplein, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, de opdracht verworven voor afbouw in het pand (binnenwanden, vloerafwerkingen, het plaatsen van pantry's en balies e.d.). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser & Smit Bouw. HOMIJ is verantwoordelijk voor de technische installaties.