Zoeken

Visser & Smit Bouw realiseert de grootste groene waterstoffabriek van Europa

In opdracht van Shell realiseert Visser & Smit Bouw Holland Hydrogen 1; de grootste groene waterstoffabrieken van Europa. Wij bouwen samen met onze VolkerWessels zusterpartijen en met de inzet van innovatieve ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Eenmaal in bedrijf zal de waterstoffabriek tot wel 60.000 kilogram hernieuwbare waterstof per dag produceren.

Holland Hydrogen 1

Van links naar rechts: Jaco van Beek (Visser & Smit Bouw), Bas van de Werf (Shell), Bart van Eijk (Visser & Smit Bouw), Archana Pathirai (Shell), Marcel Romein (Visser & Smit Bouw), Mark de Boer (Shell) en Toine van Liebergen (Visser & Smit Bouw)

Waterstofeconomie van de toekomst

Water wordt met behulp van windenergie gesplitst in zuurstof en waterstof. Hiermee kunnen industriële processen en zware mobiliteit CO2-vrij gemaakt worden. Daarmee brengen we integraal alle expertise en innovaties samen op het gebied van duurzaamheid, inclusief zo duurzaam mogelijk materieel en materiaal. Holland Hydrogen 1 levert hiermee een bijdrage aan de energietransitie; als eerste grote waterstofproductie locatie in Nederland en de grootste van Europa.