Zoeken

Visser & Smit Bouw en Kropman Installatietechniek realiseren LAB42

Deze week is de aannemingsovereenkomst getekend tussen de Universiteit van Amsterdam en de bouwcombinatie CIRCULAB42 (Visser & Smit Bouw I Kropman Installatietechniek) voor de realisatie van LAB42, een nieuw gebouw voor de UvA op het Amsterdam Science Park. 

918_UVA_Science_Park_N26.jpg

LAB42

LAB42 wordt gebouwd naast het huidige hoofdgebouw Science Park 904. Door de toename van studenten, personeel, promovendi en nieuwe samenwerkingen is het hoofdgebouw te klein geworden voor de hele Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). In het nieuwe gebouw (ca. 15.000 m2) - ontworpen door Benthem Crouwel Architects en betrokken adviseurs Strackee, Deerns, Copper8 en DGMR - komen onderwijsruimtes, studieplekken, onderzoeksruimtes, werkplekken en ruimtes voor samenwerking met andere disciplines van de UvA en met externe partijen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Met uitnodigende voorzieningen die ontmoeting, kennisdeling en kruisbestuiving tussen wetenschappers, studenten, bedrijfsleven en maatschappelijke partners stimuleren, zal een uniek ecosysteem op het gebied van AI ontstaan.

 

Circulariteit

In het ontwerp is circulariteit een nadrukkelijk thema. In het gebouw is op diverse vlakken rekening gehouden met hergebruik van materialen, materiaaltoepassing met een lage CO2 footprint en toepassing van demontabele systemen.