Zoeken

Veiligheidsladder trede 4 bevestigd!

| Een collectieve prestatie waar we trots op zijn! | We zetten onze vooruitgang voort - het certificaat voor trede 4 van de Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) is bevestigd. Een prestatie waar we met trots op terugkijken!

Safety Culture Ladder

De audit

Vorig jaar hebben we met succes het certificaat voor trede 4 behaald op de Safety Culture Ladder. Om ervoor te zorgen dat we dit niveau blijven handhaven, vinden er dit jaar en volgend jaar surveillance audits plaats. Onlangs heeft de eerste surveillance audit plaatsgevonden op verschillende projecten en in de kantoren van Visser & Smit Bouw. Tijdens deze audit lag de nadruk niet op het beoordelen van documenten, maar vooral op hoe we samenwerken aan ons veiligheidsbeleid, het vergroten van ons veiligheidsbewustzijn en het betrekken van onze partners. Gedurende vier dagen hebben twee auditors onze kantoren en projecten bezocht, waarbij ze maar liefst 45 medewerkers hebben gesproken. De veiligheidscultuur wordt beoordeeld aan de hand van zes bedrijfsaspecten, waaronder 'leiderschap en betrokkenheid' en 'werkplek en procedures'.

Trede 4: Een proactieve benadering van veiligheid
Trede 4 van de Safety Culture Ladder vertegenwoordigt onze proactieve aanpak. Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit en is geïntegreerd in ons bedrijf. We investeren voortdurend in het vergroten van ons veiligheidsbewustzijn en stimuleren medewerkers om elkaar aan te spreken op onveilig gedrag. Verbeteringen worden systematisch geïmplementeerd en geëvalueerd. We denken vooruit en nemen initiatief. Binnen ons bedrijf wordt veilig werken beschouwd als een persoonlijke verantwoordelijkheid; we stellen onszelf de vraag: "Welke bijdrage kan ik leveren?". Verantwoording nemen voor je eigen veiligheid en die van je collega’s wordt aangemoedigd en vormt een integraal onderdeel van onze organisatiecultuur.

“We zijn blij met de bevestiging van onze gekozen aanpak. Met elkaar geven we daar iedere dag invulling aan. Ons ultieme doel, ‘iedereen aan het einde van de dag weer veilig thuis’, vraagt continue aandacht. Mede met de verbeterpunten die Aboma ons ook heeft gegeven, gaan we de uitvoering van onze Roadmap Veiligheidsbewustzijn continueren.”

Martijn Bogaard Hoofd KAM