Zoeken

Uitbreiding Prinses Máxima Centrum bereikt hoogste punt

Een heuglijke mijlpaal vorige week bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie: het hoogste punt van de bouw van het auditorium op het researchgebouw werd bereikt!

1. IMG_3044.JPG
2. IMG_0718 - kopie.JPG
Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur, spreekt namens de opdrachtgever de projectbetrokkenen toe.

Pannenbier

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de vlag gehesen en was het tijd voor ‘pannenbier’ na enkele maanden hard werken. Het bouwteam - bestaande uit MedicomZes, ULC Installatietechniek, LIAG architecten en Zonneveld Ingenieurs - stond samen met opdrachtgever Prinses Máxima Centrum stil bij deze mijlpaal. Het totale project betreft de realisatie van het auditorium en afbouw van de vierde verdieping van het researchgebouw.

Casco wordt afgebouwd

Bij de oplevering van het bestaande gebouw is al rekening gehouden met de mogelijkheid om uit te breiden. Daarom is een extra verdieping van het onderzoeksgebouw destijds casco opgeleverd. Door de extra researchverdieping nu in te richten kunnen nog meer onderzoekers aan de slag om dichterbij de verwezenlijking van de missie van het Prinses Máxima Centrum te komen: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Auditorium in opbouw

In de tweelaagse dakopbouw op het bestaande researchgebouw, worden een auditorium, extra vergadercapaciteit, lounge met horecafaciliteiten, garderobe en diverse neven- en sanitaire ruimtes gehuisvest. Het auditorium heeft een capaciteit van ongeveer 250 man. Het wordt vooral een internationaal centrum waar alle deskundigen op het gebied van kinderen en kanker uit de hele wereld kennis en ervaring kunnen uitwisselen. Naast het auditorium wordt ook een redactieruimte gerealiseerd.