Zoeken

Oplevering Entreegebouw en AMC Health Park

Op maandag 15 november jl. is het nieuwe Entreegebouw en het AMC Health Park opgeleverd aan Amsterdam UMC, locatie AMC. Bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek (VolkerWessels ondernemingen) was verantwoordelijk voor de integrale realisatie van het project.    

Entreepaviljoen AMC extern_foto Johan Carlier.jpg

Over het project

Het nieuwe Entreegebouw is een ontwerp van Ontwerpcombinatie Nuy Van Noort/ temp.architecture.urbanism/Studio BLAD. Kern van het gebouw is de centrale ontvangsthal in de vorm van een glazen paviljoen. Het gebouw is gerealiseerd in een parkachtig landschap, het AMC Health Park, waar patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten en buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Met een loopbrug van het station naar het ziekenhuis vormen het voorterrein van het AMC en het station Holendrecht nu een prachtig organisch geheel. Naar verwachting zal het nieuwe entreegebouw eind dit jaar in gebruik worden genomen.

Over de bouwers

Naast de VolkerWessels ondernemingen in de bouwcombinatie (MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek) zijn meer VolkerWessels bedrijven betrokken bij dit project: Westo Prefab betonsystemen, Reinaerdt deuren, Volker Staal & Funderingen, VolkerWessels Materieel & Logistiek, Gebr. Van Kessel Speciale Technieken en Producten en

HOMIJ Networks voor de data installatie en glasvezelverbindingen.


fotografie: Johan Carlier