Zoeken

Opening Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Koningin Máxima verrichtte vanmiddag de officiële opening van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Dat deed zij samen met patiënten van dit eerste landelijke centrum waar topzorg en -research voor kinderen met kanker geconcentreerd wordt.

Koningin Máxima opent het Prinses Máxima Centrum small.jpg

Na een kort programma met toespraken en muziek, heeft Koningin Máxima de openingshandeling verricht om daarna een rondleiding door het centrum te krijgen. Klik HIER om het persbericht van het Prinses Máxima Centrum te lezen.

Gebouwd door Pro Liberis

Op 5 april 2018 is de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht opgeleverd door Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische lnstallaties met Kropman lnstallatietechniek. De bouwcombinatie heeft ruim twee jaar gewerkt aan het centrum.

Verbindingsbrug

Het Prinses Máxima Centrum is gevestigd bij het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) op De Uithof in Utrecht. Via een door MedicomZes (een handelsnaam van Visser & Smit Bouw) gebouwde veelkleurige brugverbinding staan de centra met elkaar in verbinding.

 

Foto's: Frank van Beek

Foto van links naar rechts: Hans Clevers en Rob Pieters, leden raad van bestuur; Koningin Máxima en bestuursvoorzitter Diana Monissen van het Prinses Máxima Centrum.