Zoeken

Noordwest ziekenhuisgroep selecteert MedicomZes en ULC voor nieuwbouw fase 1

Noordwest Ziekenhuisgroep selecteert voor de realisatie van nieuwbouw fase 1 op haar locatie in Alkmaar MedicomZes (een VolkerWessels onderneming) en ULC Installatietechniek. MedicomZes is verantwoordelijk voor de bouwkundige werkzaamheden en coördinatie. ULC Installatietechniek verzorgt de aanleg van alle installaties. Peter Geerlings, projectdirecteur nieuwbouw: “Het komt in deze turbulente tijd, die grote impact heeft op de markt, aan op vertrouwen. Dat is de basis van de samenwerking die we als partijen uitspreken voor de realisatie van dit mooie project.”

Noordwest groep.JPG
foto NW Z.JPG

Start werkzaamheden

De bouwplannen worden nu eerst verder in gezamenlijkheid afgestemd door de geselecteerde aannemers en Noordwest als opdrachtgever, om vervolgens het uitvoeringscontract te ondertekenen. Daarna starten de werkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuisgebouw in navolging van de bouwkuip die momenteel wordt aangelegd.

Nieuwbouw fase 1

Noordwest Ziekenhuisgroep gaat haar hoofdlocatie in Alkmaar in 3 fasen volledig vernieuwbouwen. In de nieuwbouw fase 1 bevindt zich de ‘acute as’ met de operatiekamers en verpleegafdelingen voor complexe zorg, het spoedplein met o.a. spoedeisende hulp en de intensive care. Onder het gebouw komt een ondergrondse parkeergarage. Zie voor meer informatie: www.noordwestbouwt.nl