Zoeken

Nieuwe bandenbrug voor Frisia Zout Harlingen

In een gezamenlijke inspanning tussen Frisia Zout en Visser & Smit Bouw zijn op de productielocatie in Harlingen de oude transportbanden succesvol vervangen door een geheel nieuwe bandenbrug. De bandenbrug is essentieel voor het transport van zout tussen de gebouwen.

Bandenbrug

De nieuwe bandenbrug werd op een andere locatie samengesteld. Het samenstellen hield in: het koppelen van de staalconstructie, het monteren van RVS vloeren en de binnen- en buitenbekleding, inclusief dakbedekking. De bandenbrug bestaat uit vier hijselementen, met een totaalgewicht van 256 ton verdeeld over een lengte van 150 meter.

De installatie van de hijselementen werd zorgvuldig gecoördineerd door Frisia Zout. Ondertussen bereidde Visser & Smit Bouw de fundaties voor waarop de brug zou rusten. De vier brugdelen werden 'just in time', in de nachtelijke uren naar het terrein van Frisia Zout vervoerd en op hun plaats gezet.

Na de succesvolle plaatsing volgde nauwkeurige afwerking van de aansluitingen van de gevels en de transportbanden.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met: Staalbouw Nagelhout Bakhuizen, Metaalbouw TSV, RVS de Boer, Kamildak , WMR Rinsumageest en KTF Harlingen.