Zoeken

Nieuwbouw SRON in Leiden bereikt hoogste punt

Afgelopen vrijdag bereikte het nieuwe SRON-gebouw in Leiden het hoogste punt! Bouwcombinatie MedicomZes-Kuijpers realiseert dit bijzondere gebouw op Leiden Bio Science Park. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen is door de directie van SRON bedankt en getrakteerd op een lekkere lunch. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk er een grote happening van te maken. Daarom vond het evenement in klein comité plaats.

20200925sron_7.jpg

Het nieuwe SRON-pand - ontworpen door Ector Hoogstad Architecten - is geen standaard kantoorgebouw. Cleanrooms, laboratoria, trillingsarme vloeren, technische ruimten met kraanbanen, een karakteristiek atrium, trappen die ook als tribunes dienen bij presentaties, een in het oog springende gevel. Het gebouw is even stijlvol als technisch complex. De nieuwe locatie draagt bij aan een intensievere samenwerking met topwetenschappers van de Universiteit Leiden, de Technische Universiteit Delft en de ruimtevaartsector in Zuid-Holland. Het gebouw is ontworpen naar de standaard van BREEAM Excellent. Medio 2021 wordt het gebouw in gebruik genomen.

 

Klik HIER om de bouw live via de webcam te volgen.

 

Op de foto v.l.n.r.: Frank van Rijn (SRON), Marco Jungbeker (Kuijpers), Gerwin van der Panne (Aronsohn), Annemieke Beers (SRON), Albert Bok (MedicomZes), Jan van der Boon (NWO) en Michael Wise (SRON).

Foto's: Remco Zwinkels

Over SRON

SRON Netherlands Institute for Space Researchvoert fundamenteel wetenschappelijk onderzoek uit om doorbraken te bewerkstelligen in de astrofysica, het exoplaneetonderzoek en het aardatmosfeeronderzoek vanuit de ruimte. Daarnaast ontwikkelt het instituut nieuwe technologieën voor satellieten, zoals gevoelige sensoren voor röntgen- en infraroodstraling, en bouwt het zelf satellietinstrumenten.