Zoeken

MedicomZes bouwt het Amsterdam Skill Centre

MedicomZes heeft de EMVI-aanbesteding gewonnen voor de bouw van het Amsterdam Skills Centre for Health Sciences (ASC). Het ASC is een gezamenlijk initiatief van het AMC en het VUmc voor een nieuw internationaal trainingscentrum voor medisch specialisten. Het centrum wordt een landmark-facility voor de gebruikers in de medische wereld én is voor het AMC en het VUmc een toonaangevend voorbeeld van hun intensieve samenwerking.

Amsterdam%20Skills%20Centre.jpg
IMG-20180124-WA0002.jpg
v.l.n.r. Jan de Wolde (AMC), Jaap Bonjer (VUmc), Marcel Romein (ULC Installatiegroep), Albert Bok (MedicomZes)

Gisteren werd de aannemingsovereenkomst op basis van UAV-gc getekend. MedicomZes gaat het ontwerp nu samen met het ASC en haar partner ULC Installatiegroep voor de techniek in Bouwteamverband uitwerken zodat de uitvoering kan beginnen.

 

De uitvoeringswerkzaamheden omvatten de herontwikkeling van een bestaand gebouw, inclusief de volledige binnenzijde, de levering van gebouw-gebonden installaties, vriescellen, vaste inrichting en terreinvoorzieningen. Ook de coördinatie van de levering en de installatie van de medische (trainings-)apparatuur wordt uitgevoerd door MedicomZes.

 

Het Amsterdam Skills Centre komt op het terrein van het AMC in Amsterdam-Zuidoost en biedt onder meer onderwijsfaciliteiten, trainingslaboratoria, simulatoren, kantoorruimtes, showroom, ontvangst- en horecaruimten. De faciliteit moet tegemoet komen aan vaak wisselende opstellingen en trainingen. Muren tussen de laboratoria, het auditorium en onderwijszalen kunnen worden weggeschoven en apparatuur zal eenvoudig aan te sluiten maar ook aan- en af te voeren en op te slaan zijn. Het totale vloeroppervlak is 3.807 m2 bvo, waarvan een deel casco (leeg) wordt opgeleverd voor toekomstige uitbreiding. De oplevering staat gepland voor november 2018.