Zoeken

Koning Willem-Alexander opent recyclingfabriek Purified Metal Company

Koning Willem-Alexander heeft vandaag de recent opgeleverde fabriek van Purified Metal Company in Farmsum (gemeente Delfzijl) geopend. Vervolgens bekeek hij het productieproces tijdens een rondgang en sprak hij met medewerkers.

Foto PMC_18_verkleind.jpg

Van gevaarlijk staalafval tot schone premium grondstof

Purified Metal Company is het eerste bedrijf ter wereld dat op een verantwoorde wijze verontreinigd staalschroot verwerkt tot een hoogwaardige grondstof. Het proces is gepatenteerd en ontwikkeld om de verontreinigingen op een 100 procent veilige manier te scheiden van het staal. De fabriek in Farmsum bij Delfzijl kan elk jaar 150.000 ton vervuild schroot verwerken tot nieuw staal. Dat is evenveel als 15 Eiffeltorens.

Bouwfotografe.nl-44_verkleind.jpg
Foto: Bouwfotografe.nl

Over het project

In 2018 kregen wij in de vorm van een EPC contract de opdracht voor het bouwen van de fabriek. Het complex bestaat globaal uit een material handling area van 3.850 m2, een melting area and laddle repair van 1.300 m2 en een casting area van 900 m2. Daarnaast zijn een functioneel kantoor van 100 m2 en een overslagterrein gerealiseerd. Visser & Smit Bouw verzorgde de uitvoering van de bouwkundige werkzaamheden, gebouwgebonden installaties en infra. We werkten daarbij nauw samen met partner Küttner GmbH, die de procesinstallaties uitvoerde.

Persbericht

Klik HIER om het persbericht van Purified Metal Company te lezen.