Zoeken

The Joan| Blikvanger aan de A10 officieel opgeleverd

Het multifunctioneel kantoorgebouw The Joan is opgeleverd aan opdrachtgever Being. Visser & Smit Bouw was verantwoordelijk voor de realisatie in samenwerking met Kropman installatietechniek.

The Joan

Over het project

In het upcoming deel van Amsterdam Overamstel en op een fantastische zichtlocatie aan de A10 staat The Joan: een multifunctioneel, flexibel, duurzaam en inspirerend bedrijfsverzamelgebouw. The Joan omvat 24.000 m2 en heeft 8 verdiepingen. Naast het gebouw is een afzonderlijk parkeerhuis gerealiseerd met een grote fiets- en scooterstalling en 376 autoparkeerplekken, waarvan 30 voor elektrische auto's. Met zowel een BREEAM Excellent als een WELL Platinum certificaat, is The Joan één van de meest vooruitstrevende kantoorgebouwen van Metropoolregio Amsterdam.

Gezond binnenklimaat

Er is steeds meer aandacht voor de effecten van gebouwen op de menselijke gezondheid en welzijn. Een gezonde werkomgeving stimuleert de creativiteit, verhoogt de productiviteit en zorgt voor werkplezier. Ook in het ontwerp van The Joan, wat zich kenmerkt door een glazen gevel met stalen kruizen en een open uitstraling, is hier rekening mee gehouden. Het gebouw heeft hoge plafonds, veel daglicht en ‘groene ‘longen’. De wanden in het gebouw zijn bekleed met planten, deze krijgen hun voeding van het regenwater dat op het dak wordt opgevangen.

Persbericht

Lees hier het volledige persbericht.