Zoeken

Inholland Sluisbuurt bereikt hoogste punt!

Met het hijsen van de vlaggen, die verbonden waren aan de laatste dakplaat van de liftkern en een dankwoord gericht aan alle medewerkers, stonden we gisteren stil bij deze belangrijke mijlpaal.

20230511_InHolland_EventMyBrand_GIJSDEKRUIJFPHOTOGRAPHY-3.jpg

Dankwoord

Mieke van den Berg (lid College van Bestuur) en Monique Koelewijn (vastgoed directeur Amsterdam) spraken namens Inholland hun waardering uit voor al het werk dat in het afgelopen jaar verricht is op de bouwplaats. “Het eerste wat in mij opkomt als ik naar dit gebouw kijk," zei Mieke van den Berg, "is een gevoel van grote bewondering: hoe deze harde werkers - een internationaal gezelschap - nu al zo’n imposant resultaat hebben bereikt. Hoe ze dit samen doen, ieder vanuit z’n eigen vakmanschap. En dat dan onder hun handen zo’n state-of-the-art gebouw verrijst. Ik ben erg onder de indruk!” 

Bart van Eijk, algemeen directeur van Visser & Smit Bouw, sprak alle aanwezige medewerkers toe. “Het is fantastisch om te zien wat in één jaar door jullie buiten is weggezet. Bedankt voor jullie grandioze inzet. Studenten en medewerkers zullen straks met veel plezier gebruikmaken van een prachtig en duurzaam nieuw schoolgebouw.”

De studenten van Inholland gaven het startsein, met een druk op de knop ging de dakplaat omhoog. Na het officiële moment kon iedereen van een drankje en een heerlijke, stevige hap genieten.

Bekijk hier de dronebeelden van deze mijlpaal.

Video: Stephen Martis

Nieuwe, duurzame en groene wijk

De nieuwbouw van Hogeschool Inholland is het bouwproject dat als eerste geïnitieerd is in de nieuwe, duurzame en groene wijk op Zeeburgereiland, die de komende 12 jaar verder vorm krijgt.  De studenten en medewerkers kijken ernaar uit om de nieuwe wijk te verlevendigen met hun aanwezigheid, onderzoeksprojecten en onderwijs. Samen met bewoners en ondernemers uit de Sluisbuurt wil Inholland verder bouwen aan de toekomst van de Metropoolregio Amsterdam.

In opdracht van Inholland realiseert Bouwcombinatie Visser & Smit Bouw | Homij de bouw van deze nieuwe hogeschool.