Zoeken

Grootschalige CO2-afvanginstallatie bereikt hoogste punt

Onlangs bereikten we het hoogste punt van de gevel van de CO2 afvanginstallatie bij Twence in Hengelo. Deze ombouw rondom de CO2 afvanginstallatie, oftewel de zogenaamde skischoen, krijgt straks een groene omkleding van dak- en wandbeplanting.

Twence

Bijdragen aan CO2-reductie

Onlangs bereikten we het hoogste punt van de gevel van de CO2 afvanginstallatie bij Twence in Hengelo. Deze ombouw rondom de CO2 afvanginstallatie, oftewel de zogenaamde skischoen, krijgt straks een groene omkleding van dak- en wandbeplanting. Duurzame energie nóg duurzamer maken. Dat is het doel van deze ultramoderne grootschalige afvanginstallatie in Hengelo. De installatie vermindert de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het opwekken van energie uit afval. 

Twence

Het project

Visser & Smit Bouw is in opdracht van Twence verantwoordelijk voor de bouwkundige/civiele scope binnen dit project. Dit omvat onder andere sloopwerkzaamheden en detailengineering ten behoeve van het uitvoeringsontwerp. Voor de realisatie van diverse betonfundaties, stalen leidingbruggen en een compressorgebouw, inclusief E&W werkzaamheden zijn wij eveneens verantwoordelijkheid.

“We zijn trots op dit mooie project, omdat ondanks de complexiteit, deze mijlpaal het resultaat laat zien van onze scope en de fijne en langdurige samenwerking met Twence”, aldus Ronald Staal, projectleider.

Meer over het project