Zoeken

Dag van de bouw 2023 | Inholland Sluisbuurt

Afgelopen zaterdag was het zover! Met trots openden we in de Sluisbuurt de bouwhekken van ons nieuwbouwproject Hogeschool Inholland Amsterdam voor publiek tijdens de Dag van de Bouw. In de stralende zon en onder het genot van heerlijke muziek kon men kennis maken met het projectteam van Visser & Smit Bouw en HOMIJ. Ook een kijkje binnenin het gebouw was mogelijk. Veel belangstellenden maakten enthousiast gebruik van de rondleidingen. Uiteraard was opdrachtgever Inholland ook van de partij.

Inholland

Energieneutraal

Medewerkers van de bouwcombinatie vertelden de bezoekers alles over het bouwproces en de technische details. Want hoe werken de systemen die ervoor zorgen dat het gebouw vrijwel energieneutraal blijft? Wordt er genoeg rekening gehouden met de grote hoeveelheid wind en zandverplaatsing op het eiland? Hoe groen wordt het gebouw? En wat maakt de façade zo bijzonder? Op al deze vragen werd door het projectteam tijdens deze dag antwoord gegeven.

De nieuwbouw

Het onderwijsgebouw wordt op dit moment gebouwd op een prachtige plek in de nieuwe wijk Sluisbuurt op het Zeeburgereiland en krijgt een campusachtige opzet. Het bestaat uit een hoogbouw, middenbouw en laagbouw met als blikvanger het grote atrium met tribunetrappen en uitzicht op een aangelegd bassin en het IJ.