Zoeken

CollectieCentrum Nederland genomineerd voor internationale duurzaamheidsprijs

Het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort is genomineerd voor de BREEAM Awards 2019, een internationale prijs voor duurzame gebouwen.

ccNL_gebouw.jpg

BREEAM Outstanding-certificaat

Het in aanbouw zijnde collectiecentrum van museum Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed dingt mee in de categorie Publieke sector (ontwerp) en neemt het op tegen vijf projecten uit het Verenigd Koninkrijk en een project uit Noorwegen. Op 4 maart 2019 wordt in Londen de winnaar bekendgemaakt.

 

Het ontwerp voor het CC NL behaalde in oktober 2018 een BREEAM Outstanding-certificaat met een score van meer dan 90%. Dat is het hoogste duurzaamheidslabel voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het CC NL biedt vanaf eind 2020 onderdak aan 675.000 objecten van de vier erfgoedinstellingen die niet permanent in musea tentoongesteld worden. Naast een plek voor optimaal beheer en behoud van deze rijkscollecties, wordt het een studiecentrum voor onderzoekers en studenten. Collegamusea zijn er welkom voor bruiklenen. Wil je meer weten over BREEAM? Klik dan hier.

Gezamenlijk collectiegebouw

Visser & Smit Bouw voert bouwwerkzaamheden uit in opdracht van G&S-bouw (bouwkundig aannemer). Het CollectieCentrum Nederland (CC NL) is het gezamenlijke collectiegebouw van museum Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed dat eind 2020 zijn deuren opent.