Zoeken

Bouwteamovereenkomst ondertekent voor herontwikkeling de Beursgallery in Rotterdam

De Beursgallery aan de kop van de Koopgoot in Rotterdam, waar eerder Hudson’s Bay en V&D huisden, gaat op de schop. Het afgelopen jaar hebben eigenaars Angelo Gordon, CAIRN en NEOO in samenwerking met de gemeente hun ontwikkelplannen vormgegeven. Voor de verbouwing is een bouwteamovereenkomst getekend met Visser & Smit Bouw.

Impressie Beursgallery 2.jpg

De herontwikkeling van de Beursgallery is een complexe binnenstedelijke opgave met uitdagingen op het gebied van renovatie, bouwlogistiek en flexibiliteit in verhuur. Visser & Smit Bouw zal in het bouwteam participeren voor de nadere ontwerpuitwerking en bouwvoorbereiding. Naar verwachting zal de uitvoering starten in de loop van het najaar 2021.

Over het project

De Beursgallery wordt getransformeerd van warenhuis naar een multifunctioneel gebouw met BREEAM Excellent en WELL Gold certificering. In het vernieuwde gebouw (naar een ontwerp van WOMO Architects) worden diverse retailers, horeca, een fietsenstalling en ondersteunende ruimtes gehuisvest. Op de bovenste vijf lagen komen ruime kantoren met grote vloervelden en hoge verdiepingshoogte onder de naam AIR offices. Voor deze nieuwe kantoorfunctie wordt ook de bestaande ronde dakopbouw verwijderd en het gebouw met drie nieuwe bouwlagen inclusief parkeerdak en dakpaviljoen opgetopt. Het totaal bruto vloeroppervlak na herontwikkeling bedraagt ca. 36.000 m2 bvo.