Zoeken

Bouwfase CollectieCentrum Nederland afgerond

Nog geen twee jaar geleden verrichtte Minister Ingrid van Engelshoven de eerste bouwhandeling voor het gemeenschappelijke kunstdepot voor de rijkscollectie. Vandaag werd de acceptatie in Amersfoort ondertekend, waarmee de bouwfase van het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in Amersfoort is afgerond.

goedee ccnl 1.jpg

Over het project

Het Nederlands Openluchtmuseum, museum Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoedkunnen in de komende periode gaan inhuizen, zodat eind dit jaar het depotgebouw met studiecentrum in gebruik kan worden genomen. CC NL biedt onderdak aan 675.000 objecten van deze instellingen die niet permanent tentoongesteld worden.

 

Fotografie: Lucas van der Wee | cepezed

 

Duurzame schatkamer

Het CC NL is een uitermate duurzaam gebouw, gewaardeerd met het hoogst haalbare ontwerpcertificaat ‘outstanding’ (5 sterren) binnen de BREEAM NL-systematiek. BREEAM is een internationaal instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen.

Centraal gelegen

CC NL bevindt zich in het hart van Nederland. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van ongeveer zes voetbalvelden en is gelegen op bedrijventerrein Het Podium in Amersfoort Vathorst, pal langs de A28 en vlak naast het NS station Vathorst.

Samenwerking

Het CC NL is ontworpen door cepezed. De bouw is uitgevoerd door Visser & Smit Bouw (in opdracht van G&S Bouw), ULC Groep, Kropman Installatietechniek BV en aalbers|wico defence & security.