Zoeken

Bouw CollectieCentrum Nederland van start

In opdracht van G&S Bouw voert Visser & Smit Bouw (beide VolkerWessels ondernemingen) bouwwerkzaamheden uit voor de bouw van het CollectieCentrum Nederland.   Deze week starten de bouwwerkzaamheden van het grootste collectiecentrum van Nederland. Eind 2020 biedt het centrum onderdak aan 675.000 objecten van museum Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, die niet permanent in de musea tentoongesteld worden.

ccNL_gebouw.jpg

Aan de slag

Het kavel is op 2 mei jl. door de gemeente Amersfoort officieel overgedragen aan het Rijksmuseum, dat formeel de eigenaar wordt van de grond en het gebouw. Een team van drie uitvoerders gaat vanaf nu aan de slag op het bouwterrein in Amersfoort-Vathorst. Dit zijn Visser & Smit Bouw in opdracht van G&S Bouw (bouwkundig aannemer), ULC Installatiegroep (elektrotechnisch installateur) en Kropman Installatietechniek BV (werktuigbouwkundig installateur). 

CC NL: vier rijkscollecties onder een dak

In het CC NL komen 675.000 objecten uit de vier rijkscollecties samen, uiteenlopend van schilderijen, kunstnijverheid en meubels tot sieraden, kleding en karren. De huidige depots van CC NL-partners zijn nu over diverse locaties verspreid en voldoen niet meer aan de hedendaagse eisen van collectiebeheer. Een nieuwe duurzaam gebouw realiseert optimaal beheer en behoud van de rijkscollecties, efficiency, kennisdeling en bereikbaarheid. Daarnaast gaat het CC NL de mobiliteit tussen de collecties bevorderen: musea kunnen er terecht voor bruiklenen. Het CC NL wordt ook een studiecentrum voor onderzoekers en studenten.

 

Meer informatie:

Rijksmuseum Press Office

pressoffice@rijksmuseum.nl