Zoeken

Amsterdam UMC en Bouwcombinatie VolkerWessels tekenen overeenkomst

Bouw nieuwe hoofdingang en ‘Health Park’ op locatie AMC medio 2020 van start   Amsterdam UMC en bouwcombinatie MedicomZes, HOMIJ Technische Installaties en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (alle VolkerWessels ondernemingen), hebben de definitieve overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van het entreegebied op locatie AMC, aan de Meibergdreef in Amsterdam Zuidoost. Met deze ondertekening kunnen de werkzaamheden voor een nieuwe hoofdentree en voorterrein van start. Begin juni krijgen de eerste voorbereidingen gestalte.

20200326 Collage ondertekening overeenkomst AMC.jpg
Collage nieuw 3

Vanwege de ingrijpende maatregelen die de uitbraak van het coronavirus met zich meebrengt, had de ondertekening een iets ander karakter dan gepland. In plaats van het contract gezamenlijk te ondertekenen tijdens een officiële bijeenkomst op het terrein van het AMC, vond de contractondertekening nu separaat plaats.

 

De partijen zetten, ieder op hun eigen werkplek, hun handtekening onder het contract. Namens Amsterdam UMC tekenden Frida van den Maagdenberg (lid raad van bestuur), Emile Spek (directeur Directoraat Huisvesting & Techniek) en René Boerdijk (directeur Directoraat Inkoop). Namens de bouwcombinatie zetten Albert Bok (directeur MedicomZes), Marc Meeder (directeur HOMIJ Technische Installaties) en Jaap Kamp (directeur Van Kessel Sport en Cultuurtechniek) hun signatuur onder het contract.

Artist impression 1

Glazen paviljoensgebouw

Het ‘AMC Health Park’ is een ontwerp van ontwerpteam Temp.architecture/studioNuyvanNoort/studioBLAD, dat in 2017 de door het AMC uitgeschreven prijsvraag voor een nieuwe hoofdentree plus voorterrein won. Het winnende ontwerp bestaat uit een centrale ontvangsthal in de vorm van een glazen paviljoen, te midden van een groen, parkachtig landschap, waar zowel patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten als buurtbewoners zich op hun gemak voelen.

 

Twee roltrappen, twee liften en een separate trap in het entreegebouw brengen bezoekers naar het ziekenhuis of de poliklinieken. In het paviljoen wordt veel hout gebruikt, waardoor een vriendelijke en warme uitstraling ontstaat. Het afwerkingsniveau van het paviljoen is van hoogwaardige kwaliteit.

Artist Impression 2

Groene oase

Het voorterrein, nu een asfaltvlakte met auto’s, zal transformeren tot een groene oase. Op het terrein is straks plaats voor 300 geparkeerde auto’s. Wie met het openbaar vervoer naar locatie AMC komt, loopt over het geheel heringerichte Stationsplein Holendrecht richting ziekenhuis over natuurlijke dijkverbindingen naar het groene Health Park. Op deze manier vormen het nieuwe voorterrein van het AMC en het heringerichte stationsplein een organisch geheel.