Zoeken

Amare wint Betonprijs 2021

De winnaars van de Betonprijs 2021 zijn, na een half jaar uitstel vanwege corona, eindelijk bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens het Beton Event op dinsdag 14 juni 2022 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Amare

Categorie Utiliteitsbouw

Hi-Con mocht namens team Concertzaal Amare het podium op om de prijs van de categorie Utiliteitsbouw in ontvangst te nemen. Machteld Kors, Director Strategic Development bij UNStudio, overhandigde namens de jury de gewichtige betonnen bokaal.

Concertzaal

De concertzaal van Amare is de eerste grootschalige toepassing van gespoten GRC (glasvezelversterkt beton) in Nederland. Jurymotivatie: "Er is waardering van de jury voor deze toepassing van (glasvezelversterkt) beton, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de vormvrijheid in beton, de hoge esthetische kwaliteit, de lage massa en de lange levensduur. En dit alles om het belangrijkste te bereiken in het ontwerp van een concertzaal: een goede akoestiek."

Betonprijs

De prestigieuze Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Deze projecten zijn een voorbeeld van o.a. intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton. In totaal zijn er zes winnaars in evenzoveel categorieën. De volledige uitslag is te lezen op de website van de Betonvereniging

Foto's: Sebastian van Damme en Katja Effting.