Zoeken

Amare behaalt BREEAM-NL Excellent Oplevercertificaat

Amare, het nieuwe Onderwijs- en Cultuurcomplex in Den Haag, heeft het BREEAM-NL Excellent Oplevercertificaat behaald. Met een score van 79,21% op de gestelde duurzaamheidscriteria is het reeds ontvangen ontwerpcertificaat in 2017 (70,29%) overtroffen.

20210902_193733.jpg

Eerste duurzaam gebouwde Onderwijs- en Cultuurcomplex van Nederland

Tijdens het bouwproces werd een zogenaamd bespoke-traject doorlopen, omdat het niet standaard is om een gebouw met theaterfuncties BREEAM te certificeren. Op deze manier wordt een op maat gemaakte beoordelingsrichtlijn opgesteld. Bij het ontwerp is reeds veel aandacht besteed aan een leefbaar, energiezuinig en levensduur bestendige omgeving. Zo is het gebouw voorzien van 4.000 m2 aan PV-panelen, WKO-bron, LED verlichting in het gehele gebouw, regenwater wordt gebruikt voor het doorspoelen van toiletten, overtollig regenwater wordt geïnfiltreerd in de bodem en zijn er in de gevel verwerkte broedkasten voor verschillende soorten vogels en ingebouwde vleermuizenverblijven.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

Ook na oplevering is Amare duurzaam en maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen, zo is men reeds in het bezit van een Green Key certificering en werkt men met plantaardige, biologische en lokale producten.

Over dit project

De opdracht bestond uit het ontwerp, de bouw en het onderhoud van Amare en gebeurde in opdracht van de gemeente Den Haag. Bouwcombinatie Cadanz (Boele & Van Eesteren | Visser & Smit Bouw) heeft de werkzaamheden uitgevoerd en HOMIJ heeft de technische installaties gerealiseerd.