Zoeken
Schiphol Wortel G-pier

Schiphol - Wortel G-pier

Door de overgang naar centrale security in 2015 ontstond op Schiphol meer ruimte om de D-, E-, F- en G-pier opnieuw in te richten. Op die pieren zijn onder andere 81 gates die Schiphol een upgrade heeft gegeven. De vernieuwde pieren zijn ruim, licht en open en kregen meer voorzieningen. De wachtgebieden en commerciële zones sloten steeds beter op elkaar aan en de afwerking werd mooier.

Visser & Smit Bouw was verantwoordelijkheid voor het deelproject Wortel G-pier, dat het plein aan het begin van de G-pier omvatte. Gedurende een grondige voorbereidingsfase hebben we verschillende aspecten aangepakt, waaronder horecagelegenheden, sanitaire voorzieningen en een kunstwerk.

Project

Dit project betrof de vernieuwing van het commerciële plein voor reizigers die vanaf de G-pier en H-pier vertrekken. Binnen een gebied van 3.000 m2 werden onder andere een SPA concept (nieuw concept toiletgroep) en commerciële ruimte met winkels van See Buy Fly, Dutch Discoveries, Grab & Fly, GWK Travelex en een horecagelegenheid van PANA gerealiseerd.

Belangrijk voortraject

Het project kenmerkt zich door een intensief voortraject waarin VolkerWessels Bouw Schiphol een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de nadere uitwerking van het ontwerp. De projectlocatie bevond zich op een knooppunt van verschillende bouwjaren. In het ontwerp hebben we daarom veel afwijkingen op de bestaande toestand ingepast.  

Gefaseerd en in de nachtelijke uren

Om de dagelijkse processen van Schiphol zo min mogelijk te verstoren, is het project gedurende ruim een jaar in meerdere fasen en voor een groot deel in de nacht uitgevoerd. Met deze maatregelen is de overlast voor passagiers en medewerkers tot een minimum beperkt gebleven.

Meer te zien en te doen

Het vernieuwde commerciële plein maakt de kwaliteitsverbeteringen duidelijk zichtbaar voor passagiers en businesspartners van Schiphol. Zo ligt er nu een prachtige 3D-geprinte vloer van terrazzo die reizigers , met een subtiel lijnenspel, de weg wijst over de pier.

Lees hier het bericht van Schiphol over de feestelijke opening van het plein.