Zoeken
PMC (4) zoom.jpg

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is het eerste landelijke centrum waar topzorg en -research voor kinderen met kanker geconcentreerd wordt. Het heeft de ambitie het beste kinderkankercentrum van Europa te worden. Door onderzoek en zorg van zeven universitaire ziekenhuizen bij elkaar te brengen, kunnen de kennis en ervaring op het gebied van kinderkanker zich optimaal ontwikkelen. Het doel: de huidige 75% genezing naar 100% brengen.

Aansluiting bij Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het Prinses Máxima Centrum is gevestigd bij het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) op De Uithof in Utrecht. Het Prinses Máxima Centrum en UMC Utrecht/WKZ maken waar mogelijk gezamenlijk gebruik van onder andere operatiekamers en de afdeling Intensive Care Kinderen.

Gebouwd door Pro Liberis

Visser & Smit Bouw heeft aan de realisatie van dit project gewerkt als onderdeel van combinatie Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische lnstallaties met Kropman lnstallatietechniek en is verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoer.

Het project

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is direct naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis gelegen en is een gekoppeld research- en zorggebouw van ca. 46.500 m2 bvo, met specialistische functies: zorg, behandeling, wetenschappelijk onderzoek en onderwijsfaciliteiten. Via een door MedicomZes gebouwde brugverbinding staan de centra met elkaar in verbinding. Het researchgebouw omvat een inpandige parkeergarage en verschillende laboratoria en onderzoeksruimten. Het zorggebouw bestaat uit 87 unieke Ouder-Kind eenheden, kantoor- en ondersteunende functies, radiologie, poliklinieken, sport- en onderwijsruimten en een grote openbare ontmoetingsruimte.