Zoeken
Campusplein

Ondergronds bouwen

Verken de diepte van ondergronds bouwen

Ondergronds bouwen vereist een uitzonderlijke kennis van betonbouw en funderingstechnieken. Met uitgebreide ervaring bieden we duurzame oplossingen. Waterdichtheid, scheurwijdtebeheersing en meer, tillen we naar een hoger niveau dankzij eigen constructeurs en praktijkkennis. We streven naar voortdurende optimalisatie, bijvoorbeeld door tijdelijke onderwaterbetonvloeren permanent te benutten. Wij zijn de betonmeesters voor ondergrondse constructies.

Croeselaan

Parkeergarage Croeselaan, Jaarbeursplein

Aan de westkant van Utrecht Centraal is het Jaarbeursplein vernieuwd en daaronder een ondergrondse parkeergarage gebouwd.
Campusplein

Onze expertise in ondergrondse werken. In beton gegoten.

Het bijzondere van het creëren van een bouwput is dat de bouwmethode de toon zet. De uitdaging ligt in het vinden van het optimale evenwicht tussen diverse disciplines, het stimuleren van creatief denken en het effectief beheren van geld, tijd en risico.

Enkele voorbeelden

• Het optimaliseren van een bouwput van een 2-laags stempelraam naar een enkel stempelraam.
• De transformatie van een natte put met onderwaterbeton naar een droge put met bodeminjectie.
• Het evolueren van een overrijdbaar stempelraam naar een overvaarbare stempeling.
• Het vervangen van tijdelijke hulpconstructies door permanente constructies, waardoor we efficiënter kunnen werken.

Een belangrijke tool is een TradeOffMatrix. Hiermee kunnen we diverse mogelijkheden nauwkeurig analyseren en afwegen om vervolgens gericht de meest optimale keuze te ontwikkelen en aan te bieden.

Voor complexe projecten die zich nog in de ontwerpfase bevinden, zonder betrokkenheid van een aannemer, bieden wij advies. Dankzij onze expertise zijn we in staat om snel een positieve invloed uit te oefenen op de haalbaarheid en het beheersen van kosten voor de bouwopdracht.

Maarten Baan

Visser & Smit Bouw innoveert, maar niet tegen elke prijs

Beton, een materiaal dat door de Romeinen al gebruikt werd voor de bouw van bruggen en aquaducten. Vandaag de dag wordt beton in nagenoeg elk bouwwerk toepast, of het nu de heipalen zijn of de draagstructuur van een gebouw. Door verschillende innovaties kan er steeds meer met beton. Hoe wordt er binnen Visser & Smit Bouw naar ontwikkelingen op dit gebied gekeken?
Thijsjan Dingjan

Thijsjan Dingjan

Planvoorbereider
+31 6 15 865 230
t.dingjan@visserensmitbouw.nl

Meer weten over ondergronds bouwen?

"Ontwerp en uitvoeringsmethode hebben een wisselwerking, Ik vind het gaaf om met creativiteit het optimum te vinden tussen beide."