icon-arrow-right
HomeNieuws Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw bouwen parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht

Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw bouwen parkeergarage Jaarbeursplein Utrecht

Algemeen

VolkerWessels-ondernemingen Van Hattum en Blankevoort en Visser & Smit Bouw hebben de opdracht gekregen voor de voorbereiding en de bouw van de ondergrondse parkeergarage en het Jaarbeursplein. De inschrijving is als beste naar voren gekomen uit een uitgebreid selectieproces van meerdere partijen.

Artist impression: Witteveen+Bos - Zwarts & Jansma Architecten

Aanbesteding

Aan de westkant van Utrecht Centraal ligt over een aantal jaar het vernieuwde Jaarbeursplein met daaronder een ondergrondse parkeergarage. De aanbesteding van de Jaarbeurspleingarage en het bovenliggende plein is gestart nadat de gemeenteraad afgelopen januari de kredietverlening voor deze garage goedkeurde. De inschrijvingen zijn beoordeeld op thema’s zoals omgeving, fasering, bodem en duurzaamheid, beheer, onderhoud, exploitatie, organisatie en kostenbeheersing. 

Parkeergarage & Jaarbeursplein

De Jaarbeursplein-parkeergarage krijgt maximaal 800 parkeerplaatsen. De komende periode wordt de uitvoering voorbereid, zodat januari 2016 de bouw van de garage kan starten. In 2018 wordt de parkeergarage tegelijk met het vernieuwde Jaarbeursplein opgeleverd.

 

Artist impression: Witteveen+Bos - Zwarts & Jansma Architecten

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

Jaarbeursplein in Utrecht geopend

Op zaterdagmiddag 15 september is, onder grote belangstelling, het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht officieel geopend door...

Contractondertekening Parkeergarage Jaarbeursplein

Op woensdag 11 november 2015 heeft de officiële contractondertekening van Parkeergarage Jaarbeursplein plaatsgevonden in...

+