icon-arrow-right
HomeNieuws Bouwcombinatie MedicomZes - HOMIJ tekent aannemingsovereenkomst voor renovatie voormalig Slotervaartziekenhuis

Bouwcombinatie MedicomZes - HOMIJ tekent aannemingsovereenkomst voor renovatie voormalig Slotervaartziekenhuis

Algemeen

Het voormalig ziekenhuis in Amsterdam gaat Slotervaart Centrum voor Zorg heten en krijgt een nieuwe maatschappelijke zorgfunctie.

Slotervaart Amsterdam ©Milan Hofmans.jpg

Over het project

Het project betreft de grootschalige renovatie van het zogenaamde kruisgebouw, de tweede fase van het totale project. Fase één is met het recentelijk geopende Gezondheidscentrum afgerond. Het kruisgebouw telt 11 bouwlagen met elk 4 vleugels en heeft een oppervlakte van totaal ca. 44.000 m2 BVO.

 

Het gebouw uit de zeventiger jaren is sterk verouderd. Behalve het constructieve casco, dat blijft staan, worden alle bouwkundige onderdelen en installaties volledig vernieuwd. De werkzaamheden starten in augustus en zijn eind 2022 gereed.

 

Na de renovatie is het getransformeerde gebouw energiezuinig en weer helemaal toekomstbestendig. Het Slotervaart Centrum voor Zorg biedt straks onderdak aan diverse ‘cure en care’ functies. De renovatie vindt plaats in een operationeel gebouw, waarin de huidige huurders kunnen blijven werken.

Ondertekening ©Milan Hofmans.jpg

Ondertekening aannemingsovereenkomst

Na een bouwteamfase van circa een half jaar, waarin de bouwcombinatie samen met adviseurs en opdrachtgever het ontwerp nader hebben uitgewerkt, vond op 7 juli de ondertekening plaats van de aannemingsovereenkomst tussen Centrum voor Zorg (een Zadelhoff onderneming) en bouwcombinatie MedicomZes - HOMIJ Technische Installaties (beide VolkerWessels ondernemingen). Betrokken adviseurs in het bouwteam zijn Dev_real estate, Inbo Architecten, Bouwadviesbureau Strackee, Adviesbureau DWA, Altavilla en Basalt Bouwadvies.

 

Foto: Milan Hofmans
Van boven naar beneden, van links naar rechts:

Martine Gründemann en Maarten Feilzer namens Slotervaart Centrum voor Zorg /

Albert Bok – MedicomZes / Marc Meeder – HOMIJ Technische InstallatiesMeer lezen?

Meer lezen over het Slotervaart Centrum voor Zorg? Kijk op de website: https://slotervaart.com/

Projecten

Alle projecten

Nieuws

Meer nieuws

MedicomZes en HOMIJ Technische Installaties tekenen bouwteamovereenkomst voor...

Zadelhoff B.V. en bouwcombinatie MedicomZes - HOMIJ Technische Installaties (beide VolkerWessels ondernemingen) hebben een...

+