Zoeken

Visser & Smit Bouw schrijft 150 jaar geschiedenis

Het is 1867 als Gerrit Visser en zijn zoons een aannemersbedrijf in Papendrecht starten onder de naam Gebr. Visser, een onderneming die in 150 jaar is uitgegroeid tot het huidige Visser & Smit Bouw. Het bedrijf heeft de anderhalve eeuw bouwhistorie van Visser & Smit Bouw vastgelegd in een jubileumboek. Vandaag namen mevrouw H.W.G. van Blokland-Visser, mevrouw C.M. Groenendijk-Visser en andere vertegenwoordigers van de familie Visser en Smit het jubileumboek in ontvangst uit handen van Bart van Eijk, algemeen directeur van Visser & Smit Bouw.

IMG_3723.JPG
IMG_3723.JPG
vlnr: Mevrouw Dekker - Bibliotheek AanZet, Bart van Eijk, mevrouw Groenendijk-Visser, mevrouw Van Blokland-Visser

Verleden als motivatie voor het heden

“Het boek beschrijft wat onze voorgangers deden en wat wij vandaag de dag doen. Met beide benen op de grond en met Hollandse nuchterheid waarmaken wat je belooft”, aldus algemeen directeur Van Eijk. “De naamdragers Visser en Smit behoren tot een select gezelschap families die veelal afkomstig waren uit de Drechtsteden en soms uit de Hoeksche Waard of het Rotterdamse. Een exemplaar mag dus zeker niet ontbreken in het familie archief!”

 

Historie boek

Jubileumboek

Familiebijdrage

Beide dames Visser uit Papendrecht hebben onder andere beeldmateriaal uit de archieven van de familie beschikbaar gesteld, zodat de bedrijfshistorie goed in beeld kon worden gebracht in dit prachtige boek. Het boek werd ook uitgereikt aan bibliotheek AanZet in Papendrecht, Stichting Dorpsbehoud Papendrecht en het Regionaal Archief Dordrecht.